Latvijas jaunievēlētie deputāti gatavojas darbam Eiropas Parlamentā (EP). Pirms došanās uz Briseli, 27. augustā 2024.g. FICIL un partneri tiksies ar jaunievēlētiem EP deputātiem, lai apspriestu aktuālus pretkorupcijas un labas pārvaldības jautājumus, nodrošinot efektīvu Latvijas interešu pārstāvniecību Eiropas Parlamentā nākamajos piecos gados.

Šo pasākumu rīko biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”, sadarbībā ar Latvijas Pilsonisko aliansi, sabiedriskās politikas centru PROVIDUS, un FICIL. FICIL pārstāvēs Māris Vainovskis, FICIL valdes loceklis un vecākais partneris Eversheds Sutherland Bitāns, un Tatjana Guzņajeva, FICIL izpilddirektore, kuri iepazīstinās ar labas pārvaldības principiem, kas veicinātu investīcijas un uzlabotu uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Savukārt, “Delna” sniegs pārskatu par Eiropas Savienības institūciju integritātes izaicinājumiem un trūkumiem lobēšanas regulējumā, bet Latvijas Pilsoniskā alianse un PROVIDUS skaidros divu jauno Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu tvērumu un ietekmi uz pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un citās ES valstīs.  

Pēc prezentācijām notiks diskusija, kurā tiks pārrunātas prioritātes Eiropas Parlamentā nākamajos piecos gados, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas interesēm korupcijas mazināšanā un labas pārvaldības veicināšanā. 

Pasākums notiks latviešu valodā un būs pieejams sabiedrībai pēc iepriekšējas pieteikšanās. Vairāk informācijas par pasākumu un pieteikšanos pieejama “Delnas” oficiālajā vietnē: Korupcijas mazināšana un labā pārvaldība – prioritātes Eiropas Parlamentā